Het schoonmaken en onderhouden van uw HP inktcartridge in 12 simpele stappen

Zijn uw prints wazig en van lage kwaliteit, terwijl er nog wel inkt in uw cartridge zit? Dan kan het zijn dat uw cartridge een onderhouds- of schoonmaakbeurt nodig heeft. Lees in dit artikel hoe u dit het best aan kunt pakken, in 12 simpele stappen.

1: Controle

De prints komen er niet mooi uit, maar er zit nog wel voldoende inkt in de cartridge? Controleer eerst de spuitkanaaltjes, om te kijken of er ergens een blokkade in de inktcartridge zit.

2: Zoek de onderhoudsopties

Zoek de onderhoudsopties van uw printer op. Dit bevindt zich binnen het hulpprogramma van de printer, waar u ook de schoonmaakcyclus zou uitvoeren.

3: Print een testpagina

Eenmaal in het hulpprogramma, kunt u ervoor kiezen om een testpagina te printen. Hiermee kunt u erachter komen of de cartridge nog goed print, omdat op de pagina vier duidelijke lijnen zouden moeten staan: zwart, cyaan, magenta en geel.

4: Reinigingscyclus

Als de lijnen op de testpagina onderbroken of incompleet zijn (op het scherm ziet u hoe de lijnen eruit zouden moeten zien wanneer de printer goed werkt), wordt u aangeraden om een reinigingscyclus uit te voeren op de printkop.

5: Alle vier de delen

Mocht het probleem bijvoorbeeld enkel in de gele en cyaan lijnen voordoen, dan is het niet mogelijk om alleen voor deze twee kleuren een reinigingscyclus uit te voeren. Alle kleuren moeten altijd in één keer worden gereinigd.

6: Meerdere reinigingscycli

Het lukt vaak niet in één keer om de blokkering in de cartridge te verwijderen, vaak kost dit drie of vier reinigingscycli. Het is belangrijk om te onthouden dat er tijdens elke cyclus een beetje inkt uit de cartridge wordt gebruikt om de inkt door de blokkade te duwen. Door 7 of 8 reinigingscycli uit te voeren, heeft u de kans om de cartridge op deze manier leeg te maken.

7: Voorkomen

U wilt natuurlijk voorkomen dat het hoofd van de printer geblokkeerd raakt, ook als u niet zo vaak print. Dit doet u door ten minste eens in de twee weken een vel papier door de printer te laten gaan.

8: Andere opties

Lukt het niet om de geblokkeerde inkt te verwijderen met behulp van een reinigingscyclus, dan kunt u andere opties proberen. Enkele hiervan staan in onderstaande stappen benoemd.

9: Een doekje voorbereiden

Voor het schoonmaken van de cartridge heeft u een papieren doekje nodig, dat u 2 of 3 keer 

Tips om deze printers proper te houden:

hp photosmart 5520 print geen zwart meer,  hp photosmart 5520 print geen zwart meer, hp photosmart 5520 printkop vervangen, hp photosmart 5520 resetten, printkop reinigen hp